sâmbătă, 1 mai 2010

Copiii bucuresteni sunt rupti de natura


Foarte multi copii au pierdut aproape orice legatura cu mediul inconjurator si nu mai sunt capabili sa identifice plante sau animale obisnuite.
Spatiile verzi din Bucuresti, care au cat de cat iarba pe ele, nu-si delimiteaaă perimetrul printr-o borduire menita sa retina praful si noroiul emulsionate si antrenate dupa fiecare ploaie.
Parcul Lia Manoliu e cel mai murdar parc din Bucuresti si nu pentru ca nu se face curat, ci deoarece se face mizerie in culmea nesimtzirii. Coji de seminte pe jos, chistoace de tigara, pungi, sticle si PET, hartii, duminica seara e dezastru. Bancile sunt inconjurate de "covoare" de coji de seminte sparte de familii intregi de papugii.
Saracii elevi de la scolile din jur sunt "scosi la curatenie" ca pe vremea lu' Impushcatu - dar nici nu termina sa curete intr-o parte si din cealalta parte se aseaza iar semintarii. Copiii pur si simplu nu mai au unde sa se joace, nu mai pot lua contact direct cu natura, iar acest lucru este ingrijorator.
„Nimeni nu va proteja natura daca nu o intelege“, explica naturalistul si realizatorul de televiziune britanic David Attenborough, ingrijorat de dezinteresul tot mai accentuat al copiilor pentru mediul inconjurator. Parintii ar trebui sa stie ca joaca in natura este foarte importanta pentru dezvoltarea sociala si emotionala a odraslelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu